O Laligurash

W naszej restauracji „Laligurash” prezentujemy Państwu prawdziwą esencje kuchni indyjskiej. Ta wspaniała sztuka kulinarna z Północnych Indii wywodzi się z czasów Cesarstwa Mogul, gdy mistrzowie kuchni wykorzystywali swoje umiejętności, aby zadowalać podniebienia potężnych Maharadz’ów. Potrawy północno indyjskie są barwne i kolorowe, przez wykorzystanie dodatków takich jak chili, imbir i liście kolendry.

Być może najbardziej popularną potrawą z pieca Tandoor jest Tandoori Chicken, przyrządzany poprzez nasączenie kawałków kurczaka w jogurcie i przyprawach, a następnie nabicie ich na rożna. Rożna te są potem umieszczane w środku pieca Tandoor i pieczone w bardzo wysokich temperaturach. Aczkolwiek to danie można zrobić także w normalnym piecu, to najlepsze Tandoori Chicken robi się w piecu Tandoor, w o wiele wyższej temperaturze. Kawałki kurczaka często mają czerwony kolor od pieprzu cayenne i innych przypraw sosu. Danie jest podawane z cebulą i cytryną. Inne rodzaje mięsa, takie jak jagnięcina czy ryby, także mogą być przyrządzane w piecu Tandoor.

Naszą główną specjalnością są potrawy z pieca Tandoor

Oferujemy catering oraz dostawy do domu.